Sunday, March 03, 2013

Gans 2

Zoals ik vorige keer al zei , de volgende keer "strûpe" maar dan wel
eerst in de leer bij Riemer. Vandaag was het zover. Hij had er vier geschoten: drie kolganzen
en één grauwe gans.

Het vel bij het borstbeen doorprikken en dan trek je het
vel naar rechts en links zodat het borstvlees mooi open ligt.

Hier legt Riemer uit dat bij het uitsnijden van het borstvlees beslist
niet te diep gesneden mag worden, want dan raak je de ingewanden
en dat moet je niet willen.

Kan je zeggen dat dit een stuk gemakkelijker gaat dan plukken.

Riemer in actie.

   
Nu is het mijn beurt. Aan de reacties te vernemen ging het
prima. Niet van dat benauwde,
 aanpakken die zaak.

Ziet het er niet prachtig uit. Het borstvlees en de poten mochten
we mee naar huis nemen en dan is het aan Tineke om het te bereiden.
Eerst met zout en peper in smeren, lekker bruin bakken en 
daarna een paar uur sudderen op de houtkachel in de kamer. 

0 Comments:

Post a Comment

<< Home